Hoppa till sidans innehåll

Ponny-SM nominerade till Årets arrangemang på Medelpads Idrottsgala


Vi är jätteglada över att Sundsvalls Ridklubb är nominerade till Medelpads Idrottsgala för bästa arrangemang med Ponny-SM och för Årets ledare med Jennie Sahlin som var tävlingsledare för Ponny-SM och är klubbens styrelseordförande!

Läs mer om Medelpads Idrottsgala här

 

Om Ponny-SM på Sundsvalls Ridklubb

Det var 17 år sedan sist men den 29 oktober till den 1 november var det äntligen dag för Sundsvall att arrangera Svenska Mästerskapen i ponnyhoppning inomhus. Med ett rekordstort startfält deltog 300 ponnyer under de fyra dagar som SM-tävlingen pågick.

Förberedelserna var många inför mästerskapet. Nya underlag lades in i de båda ridhusen. En ny parkering anlades för de närmare 60 hästbussar som kom. 200 mobila boxar byggdes upp och över 150 funktionärer arbetade varje dag, helt ideellt, med arrangemanget. Något som verkligen gav resultat. Med högsta betyg från tävlande, publik, landslagsledning och ridsportförbundet så avslutades Ponny-SM 2015 i Sundsvall med flaggan i topp!

 

PROGRAM

BESÖKANDE

RYTTARE

FUNKTIONÄR

UTSTÄLLARE/SPONSOR

MEDIA

 

Kontakt:
Jennie Sahlin, ordförande Sundsvalls Ridklubb
070-668 59 49, This is a mailto link
Christine Grafström, pressansvarig Ponny-SM 2015 Sundsvalls Ridklubb
070-277 36 39, This is a mailto link

 

Fakta om Sundsvalls Ridklubb:
Sundsvalls Ridklubb grundades 1945 och firade 70 år under 2015. Idag har föreningen över 700 medlemmar och nära 100 aktiva tävlingsryttare som rider både ponny och storhäst inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Klubbens anläggning med två ridhus, stall och ridbanor är belägen i vackra Kungsnäs endast 6 km från Sundsvalls centrum. Föreningen är en van arrangör av stora evenemang och har belönats med titel ”Årets arrangör” på Medelpads Idrottsgala för Sundsvall Summer Horse Show samt blivit nominerade igen för Årets arrangemang för Ponny-SM.

 

Fakta om SM i ponnyhoppning:
SM i ponnyhoppning arrangeras två gånger per år med ett utomhus-SM och ett inomhus-SM. Det lockar ungdomar i åldrarna 13-20 år från hela Sverige som genom felfria ritter på hög nivå kvalar in till SM. I SM i Sundsvall väntas runt 300 ponnyer delta och tillsammans gör de drygt 850 starter under helgen.

Uppdaterad: 22 MAJ 2018 21:17
Skribent: Christine Grafström

ridhusschema

 

 Barnridning

Våra samarbetsparters:

 Evonella

 Grafströms Hästsportbutik

 

 

 

 Klisterdekaler

 

Stokvis

 

First Hotel

 Hudik Hästsport

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sundsvalls RK - Ridsport
Kungsnäs 122
85591 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060563989
E-post: This is a mailto link

Se all info