Hoppa till sidans innehåll

Ridhus och ridbanor


Anläggningen disponeras av våra medlemmar som betalat anläggningsabonnemang. Vi har två ridhus och flera utebanor. 
Anläggningsabonnemang krävs både för ridhus och utebanor.
Mer om priser och abonnemang här

 

Lilla ridhuset

Det första ridhuset som kallas "Lilla ridhuset" invigdes 1977 och är 20x40 meter. 1985 gjordes den tillbyggnad som vi idag kallar för Milton. Där finns teorisal, övernattningsrum och en pentry.


Stora ridhuset

Lagom till vårt 50-årsjubileum år 1995 stod det nya stora ridhuset klart. Det har ett manegemått på 22x68 meter och på kortsidans övre våning ligger Café Krubban med utsikt över manegen. Där finns också TV-rum med lekhörna för barnen samt domartorn. På bottenvåningen finns tävlingssekretariat och kontor.

Utebanor

Paddocken

Det finns en upplyst paddock med sandunderlag med måtten 20x60 m i direkt anslutning till stallet. 

 

Gummiflisen

Nedanför paddocken finns en äldre ridbana med gummiflis som underlag med måtten 40x80 m. Den ligger också i direkt anslutning till stallet och har belysning. Idag används den främst till parkering och som uppsättningsplats för mobila uteboxar vid tävling. 

 

Gräsbanan

Ridklubben är stolta över den fina gräsbanan som finns på anläggningen. Gräsbanor är väldigt ovanliga i norra Sverige men är ett populärt tävlingsunderlag i söder. Gräsbanan är sanddressad och dränerad för skapa bästa förutsättningar och har måtten 50 x 100 m. Gräsbanan används främst vid våra utomhustävlingar i hoppning.

 

Nya banan

2010 var den nya ridbanan färdigställd och ligger i direkt anslutning till gräsbanan som färmst används vid tävling. Nya banan är väldränerad och har ett sviktande bottenskikt och sand som ytmaterial. Måtten är 40x80 meter.

 

Gamla banan

Gamla banan är en rund sandban med måtten 80x80 och ligger också i direkt anslutning till gräsbanan. Båda banorna används vid framridning till tävling på gräsbanan vilket gör tävlingsplatsen väldigt rymlig.

Uppdaterad: 19 SEP 2017 11:09 Skribent: Christine Grafström

 

 

Barnridning

Våra samarbetsparters:

 Evonella

 Grafströms Hästsportbutik

Hööks

 

 

 Yesbox stallströ

Postadress:
Sundsvalls RK - Ridsport
Kungsnäs 122
85591 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060563989
E-post: This is a mailto link

Se all info